Historiek

jules_thijs1.jpgOp 27 maart 1937 werd Jules Thys geboren, als tweede jongste telg van een boerengezin. Tijdens de oorlogsjaren bakte vader Thys zelf brood voor zijn gezin. Jules herinnert zich nog dat zij (de kinderen) tijdens het appelseizoen elk één appel mochten plukken in de tuin. Hiermee bakte vader dan een appelbroodje.

Jules was hierdoor zo geboeid, dat hij geen duimbreed van zijn vader week, om het hele proces van a tot z te kunnen volgen.De bakkersmicrobe heeft hem ongetwijfeld toen al te pakken gekregen. In de vakschool van Lier studeerde Jules mechanica.Met dit diploma op zak ging hij o.a.werken bij "De Beuckelaer"(nu beter gekend als LU) en de firma "Geerts", eveneens koekjesfabrikant.Bij de firma Geerts schopte hij het reeds op jonge leeftijd tot productieleider.

De bakkersmicrobe bleek een hardnekkig virus, want Jules trouwde met Simone, de dochter van een brood- en banketbakker. Om bij zijn schoonvader als bakkersgast te kunnen werken gaf hij zijn ontslag bij de firma Geerts. Maar al snel besefte hij dat hij eigenlijk wel meer in petto had. En als gedreven en ervaren mechanicien, slaagde hij erin zelf een wafeloventje in elkaar te knutselen. In zijn vrije tijd bakte hij dan wafeltjes voor marktkramers, scholen en winkels. Per week verwerkte hij toen zo'n 2000 kg deeg.

Van fabriekje in de tuin tot 8000 vierkante meter

In de daaropvolgende jaren werd het gebouw stelselmatig uitgebreid, waardoor in de jaren negentig de oppervlakte van het bedrijf reeds was opgelopen tot ongeveer 8.000 m².

Ondertussen gaf Jules de fakkel over aan zijn vier kinderen Lieve, Jan, Marjan en Katrien.Met dezelfde gedrevenheid als hun vader leiden ze de dagelijkse werking van dit familiebedrijf pur-sang in goede banen.

In 2004 mocht Biscuiterie Thijs 30 kaarsjes uitblazen.

In datzelfde jaar werd een eerste deel van een ambitieus investeringsprogramma verwezenlijkt.Een nieuw magazijn voor verpakkingsmaterialen, een nieuw grondstoffenmagazijn en een nieuwe productiehal brachten de totale bedrijfsoppervlakte op ca. 16.000 m². De daaropvolgende jaren werd verder geïnvesteerd in capaciteit en efficiëntie.

Als kers op de taart wordt in 2009, 5 jaar na de start van het investeringsprogramma, de nieuwste productielijn voor de galette-wafel, in gebruik genomen.De nieuwste en meest performante verpakkingslijnen zorgen voor een uitzonderlijke verscheidenheid aan verpakkingsmogelijkheden. Op 35 jaar tijd steeg het volume van 2.000 kg tot een indrukwekkende 640.000 kg deeg per week.

Dit is en blijft uiteraard enkel mogelijk dankzij het vertrouwen dat u als klant, als consument, in onze producten stelt.Waarvoor onze oprechte dank !